Praktische informatie rondom Carnaval in Breda
Carnaval wordt officieel van 1 tot en met 4 maart gevierd, maar velen beginnen al vanaf 27 februari. Dit jaar is extra bijzonder, want carnaval in ut Kielegat viert een prachtig jubileum: 8 x 11 jaar, oftewel 88 jaar pure gezelligheid!In dit artikel lees je meer over alle praktische zaken. Ben je benieuwd naar de highlights? Bekijk dan dit lijstje!
Munten
Drankje? Koop eenmalig een beker voor 1/2 munt of een pitcher voor 1 munt. Lever je beker of pitcher in bij het volgende rondje. Heb je geen dorst meer? Dan kun je ze terug inleveren en krijg je €0,50 - €2,50 terug. Heb je meer dan tien bekers? Dan kun je naar het grote inleverpunt bij de Graanbeurs of Valkenbergpark.
Glas- en blikverbod
Om de binnenstad tijdens carnaval veilig te houden is gebruik van glas en blik niet toegestaan, zoals bijvoorbeeld drinkglazen of flesjes. Het verbod geldt van donderdag 27 februari tot en met 5 maart, iedere dag van 12.00 uur tot 6.00 uur.
WC's
In de binnenstad zijn gratis dixi's en plaskruizen aanwezig tijdens carnaval.
Melden van overlast
De organisatoren proberen zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Heeft u toch (geluids)overlast van een evenement? Neem dan contact op met de organisator van het evenement. Als u er niet uitkomt met de organisator, meld het dan bij de Gemeente Breda.
Ongewenst gedrag
Tijdens carnaval vieren we samen feest, met respect voor elkaar. Ongewenst gedrag, zoals intimidatie of grensoverschrijdend gedrag, hoort hier niet thuis. Voelt u zich onveilig of ervaart u intimidatie? Meld het gemakkelijk en snel op intimideermijniet.nl
Fietsenstallingen tijdens carnaval
Stal óók met carnaval je fiets in een van de fietsenstallingen of in ieder geval op een plek waar dat is toegestaan (nietjes). De gemeente Breda controleert streng op verkeerd gestalde fietsen en voert die af naar het fietsdepot.
Tijdens carnaval hebben de gebruikelijke fietsenstallingen ruimere openingstijden. Bovendien zijn er pop-up stallingen. Bekijk hier alle fietsenstallingen in Breda.
Druk in de binnenstad van Breda?
De Gemeente Breda, de politie en de stichting Kielegat houden continu de drukte in de binnenstad in de gaten. Mocht het te druk worden, dan kunnen bepaalde toegangswegen (tijdelijk) dicht gaan voor ieders veiligheid. Houd je altijd aan de aanwijzingen ter plaatse. Om de bezoekers beter te spreiden, zijn de festiviteiten verspreid over de zogenaamde Kielepleinen met elk een eigen programmering.
Nieuw! Carnavalsupdates via WhatsApp
De gemeente Breda doet dit jaar een test met een nieuw WhatsApp kanaal. Als je je daar (gratis) op abboneert, krijg je automatisch carnavalsupdates op je telefoon. Bijvoorbeeld als het ergens zo druk is dat een straat moet worden afgesloten of wanneer er andere praktische informatie te melden is.
Het is een van de manieren waarop de gemeente de drukte in de stad beter kan reguleren. klik hier!