Wijnbar Copine: Waar zussen, wijn en gezelligheid samenkomen

Angela en Simone, twee zussen met een passie voor wijn, besloten hun liefde voor lekker eten en wijn te combineren in een uniek concept. Na het behalen van WSET-wijncursussen in Breda en jarenlange horeca-ervaring, grepen ze hun kans toen het pand aan het Kerkplein 3 vrijkwam. Zo ontstond Wijnbar Copine .Op 25 oktober openen ze feestelijk de deuren, en iedereen is welkom om dit nieuwe avontuur met hen te vieren.

Voorheen : Bar Copa .


Gevestigd in een van de oudste panden van het centrum, de historische kosterwoning, biedt Wijnbar Copine een warme en uitnodigende sfeer. Of je nu plaatsneemt aan de bar of kiest voor het intieme Wijnlokaal, de ambiance is perfect voor een gezellige borrel of wijnproeverij met vrienden of collega’s. Het karakter van de ruimte ademt geschiedenis en charme, en voegt iets extra’s toe aan elke ervaring.

Brabantse gezelligheid met een Frans tintje
Bij Copine proef je de echte Brabantse gezelligheid, gemixt met een vleugje Franse flair. Het lichte bargedeelte en de knusse hoekjes van het Wijnlokaal zorgen voor een ontspannen en ongedwongen sfeer, waar iedereen zich meteen thuis voelt. Of je nu een snelle borrel doet of langer blijft genieten, het voelt als een avondje uit in Frankrijk, midden in Breda.

Een wereld van wijn en lekkernijen
Bij Wijnbar Copine kun je genieten van een uitgebreide selectie van meer dan 25 wijnen per glas, evenals bijzondere flessen die zorgvuldig worden bewaard in "De Kluis". Naast deze wijnpareltjes biedt de bar ook een scala aan heerlijke hapjes, zoals vers desembrood, romige buffelmozzarella en een mix van verfijnde Italiaanse en Spaanse delicatessen. Bovendien worden er lokale wijnen uit Brabant en Limburg geschonken, waardoor ook de Nederlandse wijncultuur in de schijnwerpers staat.

Proeverijen en thema-avonden
Van donderdag tot zondag staat Wijnbar Copine in het teken van wijnproeverijen, waarbij wijnen worden gecombineerd met smaakvolle hapjes. Regelmatig worden er ook speciale thema-avonden georganiseerd, waarbij wijnmakers hun beste wijnen presenteren en op zondag zijn er vaak de populaire champagne- en oestermiddagen. Zo is er altijd iets nieuws te ontdekken.


Breda: De ideale stad
Angela en Simone kozen bewust voor Breda als thuisbasis van Wijnbar Copine. De Bourgondische sfeer van de stad sluit perfect aan bij hun visie: genieten van het goede leven. Breda is de ideale plek waar gezelligheid, lekker eten en drinken samenkomen, en Wijnbar Copine voegt daar een extra dimensie aan toe.

Twee zussen, een visie
Angela, mede-eigenaar van meubelmerk Spoinq, en Simone, een specialist op het gebied van interieur- en modefotografie, hebben hun talenten gebundeld in Wijnbar Copine. Hun oog voor detail en hun liefde voor stijlvolle interieurs zijn overal zichtbaar in de bar. Elke hoek is zorgvuldig ingericht, en het samenspel van stijl en sfeer maakt een avond bij Copine een bijzondere ervaring.

Wijnbar Copine is meer dan een wijnbar; het is een plek waar passie, gezelligheid en smaak samenkomen. Houd de website in de gaten voor meer updates.