Gratis zomeractiviteiten in Breda

Zit je krap bij kas? En wil je op zijn minst een paar leuke activiteiten ondernemen deze zomer, of het weer nu meewerkt of niet? Er zijn tal van evenementen en bezienswaardigheden te ontdekken in Breda. En je hoeft er niet voor in te loggen in een casino online in de hoop dat je de jackpot wint, want al deze plekken zijn gratis toegankelijk.

Chill in het Valkenbergpark
Dit park is een ware oase van rust midden in het hart van de stad. De perfecte plek dus om, áls de zon zich laat zien, even lekker te ontspannen. Dekentje mee, picknickmand van thuis, dat boek dat je al zo lang wilde lezen, en chillen maar. Tijdens de zomermaanden worden er ook regelmatig gratis evenementen georganiseerd in het Valkenbergpark, zoals openluchtconcerten en theatervoorstellingen. Houd de lokale eventagenda daarvoor in de gaten.

Wandel door de historische binnenstad
Take a trip down to memory lane tijdens een wandeling door de historische binnenstad. De Grote Kerk, het Begijnhof, het Kasteel van Breda. Met je smartphone bij de hand kun je je ter plekke inlezen over de achtergrond van deze gebouwen en van de stad. Ook zijn er verschillende gratis wandelroutes online beschikbaar die je langs alle hoogtepunten en bezienswaardigheden leiden.

Bezoek de botanische tuin
Nog zo’n groene oase in Breda. En een verborgen parel bovendien. De botanische tuin van Breda, gelegen aan de Lindestraat, is gratis toegankelijk. Waan je even in de tropen en wandel langs kleurrijke bloemen en exotische planten. Geloof ons, je schiet er gegarandeerd insta-worthy content.

Struin over de Bredase markten
Elke dinsdag en vrijdag vindt de weekmarkt plaats op de Grote Markt. Proef van de levendige sfeer, koop wat verse producten voor thuis en pik misschien zelfs een gratis proeverij mee. Ook zijn er regelmatig antiek- en rommelmarkten waar je unieke vondsten kunt doen. En je weet: kijken, kijken, niet kopen. Dit uitstapje is zo duur als je het zelf maakt.

Kunst in de openbare ruimte
Breda heeft een levendige kunstscène en dus zijn er veel kunstwerken in de openbare ruimte te bewonderen. Gratis en voor niks, inderdaad. Stippel een route uit langs alle diverse muurschilderingen en sculpturen verspreid over de stad. Een aanrader is de Blind Walls Gallery, een uniek kunstproject waarbij kunstenaars uit binnen- en buitenland muren in Breda hebben omgetoverd tot ware kunstwerken.

Festivals en evenementen
In de zomermaanden zijn er in Breda volop gratis festivals en evenementen. Zoals Breda Barst, het populaire muziekfestival in het Valkenbergpark, dat gratis toegankelijk is en een breed scala aan optredens biedt.

Fietsen en wandelen in de natuur
Ook de omgeving van Breda biedt zich voor een leuk dagtochtje. De stad is omgeven door prachtige natuurgebieden waar je kunt fietsen en wandelen. Het Mastbos, een van de oudste bossen van Nederland, bijvoorbeeld.