Breda's eerste ‘Paint Your Pottery’ Café opent begin november!

Begin november opent het allereerste ‘Paint Your Pottery’ café van Breda haar deuren genaamd Momento Café! Deze creatieve hotspot biedt een unieke plek waar bezoekers even kunnen ontsnappen aan de hectiek van alledag en zich volledig kunnen onderdompelen in het glazuren van keramiek.


Het idee voor dit café kregen de oprichters, Jan en Charlotte, doordat soortgelijke creatieve cafés in steden als Parijs en Kopenhagen al veel langer bestaan. Begin 2024 kwamen zij in contact met de Starterswinkel van Gemeente Breda, de startende ondernemers ondersteunen en innovatieve ideeën inspireren. De enthousiaste reactie op hun idee bleek het laatste zetje te zijn dat zij nodig hadden om er echt voor te gaan.

Hoe werkt het?
Tijdens een sessie van twee uur kunnen gasten hun favoriete stuk keramiek uitkiezen en dit glazuren in hun eigen stijl. Na de sessie wordt het werk professioneel na bewerkt en afgebakken, waarna het op een later tijdstip kan worden opgehaald. Zo ontstaat er een blijvende herinnering aan een gezellig en creatief uitje. Het concept is ideaal voor allerlei gelegenheden!

Het Paint Your Pottery Café heeft grootse plannen. Hoewel de focus nu ligt op keramiek, willen Jan en Charlotte het aanbod snel uitbreiden met diverse andere creatieve workshops. Ze nodigen bezoekers uit om mee te denken over nieuwe ideeën en workshops. 

Voor meer informatie en reservering kun je een kijkje nemen op de Instagram van Momento!